0. Verkiezing nieuwe voorzitter
De heer Anton Bouman is vanwege verhuizing per 1 april jl. afgetreden als voorzitter van de VVH Middelhout. De heer Albert Laterveer is gevraagd de functie van voorzitter tot de ALV waar te nemen, hier heeft hij positief op gereageerd.
Het bestuur stelt voor de heer Laterveer te benoemen tot voorzitter van de VVH Middelhout.
Voordrachten door de leden, welke ondertekend moeten zijn door tenminste twee leden, kunnen tot een dag voor de ALV schriftelijk bij het bestuur ingediend worden.
Opening door de (nieuwe)voorzitter van de VVH Middelhout
Stilstaan bij overleden bewoners
Voorstellen nieuwe bewoners
Notulen van de vergadering van 17 juni 2022 (bijlage 1)
Mededelingen en terugblik afgelopen jaar
Activiteitencommissie
Verslag en benoeming kascommissie
Contributie huurdersvereniging 2023 (bijlage 2)
Provinciehuis
Rondvraag
Sluiting
Na de vergadering nodigt het bestuur allen uit voor een hapje en een drankje.
De heer van Opzeeland heet ons namens de Praktijkschool Oost ter Hout hartelijk welkom en liet ons weten dat de hoverniersafdeling van de school binnenkort de Jeu de Boules baan weer gaat opknappen en wenst ons een hele fijne vergadering.
Alvorens over te gaan naar de verkiezing van de nieuwe voorzitter, wordt afscheid genomen van oud voorzitter Anton Bouman en zijn vrouw Mirjam middels een dankwoord voor Antons inzet voor de VVH en Miriam voor haar aandeel in diverse activiteiten. Na het in ontvangst nemen van een fles wijn en bloemen, bedankt Anton voor de prettige samenwerking in het bestuur en meldde hij dat zij beiden de afgelopen twee jaar met veel plezier op Middelhout gewoond hebben.
De heer Albert Laterveer heeft zich beschikbaar gesteld als voorzitter van de VVH Middelhout en omdat er geen andere kandidaten zich beschikbaar hebben gesteld, stelt het bestuur voor hem te benoemen als nieuwe voorzitter. Onder luid applaus wordt hij naar voren geroepen om de vergadering te gaan leiden.
Alvorens te beginnen met de agenda, stelt hij zich voor en verteld in het kort waarom hij denkt als voorzitter te kunnen functioneren. Onder andere dat hij op beleidsniveau binnen een woningbouwvereniging heeft gewerkt en daardoor veel kennis heeft op het gebied van huur en verhuur.
De voorzitter verzoekt de aanwezigen te gaan staan en een stilte in acht te nemen om de overledenen, mevrouw Oerlemans en de heren Boeser, Lohuis, van Vreede en Lulofs te gedenken.
De volgende bewoners hebben zich voorgesteld:
Mevrouw van Haaften (nr. 159 gebouw A)
Mevrouw Goossens (nr. 213 gebouw B) (haar partner Joost Ides niet aanwezig met kennisgeving)
De heer en mevrouw Dijkstra-van Emden (nr. 209 gebouw B)
De heer en mevrouw Thomas-Thijssen (nr. 201 gebouw B)
Mevrouw Burmann-Dekker (nr. 193 gebouw B)
De heer Richards en mevrouw en mevrouw Wertwijn (nr. 163 gebouw A)
De heren Koudijs en Schrijver (nr. 205 gebouw B)
Mevrouw van Beek (nr. 147 gebouw A)
De heer Oudshoorn Spaargaren (nr. 183 gebouw B)
Mevrouw Ellas-Laan (nr.195 gebouw B)
Zonder aanmerkingen goedgekeurd.
1. Dakbedekking/zonnepanelen
Binnen drie maanden komt er nieuwe dakbedekking en dakisolatie, de isolatie is nodig om de temperatuur aangenamer te houden tijdens koude en warme dagen. Aansluitend worden er zonnepanelen geïnstalleerd zonder extra kosten voor de huurder. De energie opbrengst van de zonnepanelen is ten behoeve van de liften, buitenverlichting, de verlichting in de algemene ruimte en, in de nabije toekomst, ook voor een laadpaal voor twee elektrische auto’s bij gebouw B. Op de vraag of de liften nog wel werken als de zonnepanelen geen stroom leveren, werd geantwoord dat zodra dat het geval is, de energielevering automatisch door de energieleverancier wordt overgenomen. De vraag werd gesteld of de laadpaal goed afgeschermd kan worden voor niet bewoners Middelhout. De leveranciers van laadpalen kunnen de pasjes zodanig instellen dat alleen de pasjes van de bewoners werken.
2. Jeu de boules baan
Afgelopen jaar is de baan door de Praktijkschool Oost ter Hout opgeknapt, de kosten hiervoor zijn betaald uit de kas van de huurdersvereniging. Het onderhoud zal ook door de school gedaan worden (eerst komende onderhoud zal op woensdag 17 mei 2023 plaatsvinden, onder begeleiding van een leraar van de school en bewoner de heer van Hell). Als compensatie voor het onderhoud mag de school af en toe gebruik maken van de baan onder begeleiding van een leraar als onderdeel van de recreatielessen.
3. Huurverhoging
De huurverhoging is door de verhuurder vastgesteld op 4,1 procent. Normaal gesproken mag de verhuurder de huur verhogen met de prijsindexcijfer (inflatie). Omdat de verhoging dan boven de 10% zou uitkomen is het maximum landelijk vastgesteld op 4,1%. De opmerking van de heer van Hell dat de verhoging voor drie jaar zou gelden, kon de voorzitter niet bevestigen.
4. Vuilafvoer
De voorzitter bedankt het vorige bestuur voor hun grote inzet bij het realiseren van de nieuwe afvalcontainers. In glasbakken is helaas niet voorzien, Spaarnelanden verwijst naar de glasbakken op de openbare weg. De kleine gaten in de GFT bakken zijn bedoeld om andersoortig afval te vermijden.
5. Glasvezel
De afwerking van glasvezelkabel naar de meterkasten zal gedaan worden door KPN. Daarna moet de huurder het verder regelen met zijn provider (Ziggo, KPN, etc.). Er hoeft dus niet gereageerd te worden op andere aanbieders voor het doorvoeren van de kabel naar de meterkast (zoals o.a. ODF). De problemen bij het opnieuw bestraten na het leggen van de kabels zijn al diverse malen onder de aandacht van de gemeente gebracht, helaas tot nu zonder resultaat.
6. Camera’s
De camera’s werden in samenwerking met het alarmsysteem, dat in elk appartement aanwezig was, in het verleden gebruikt door Pro Senectute (de zorgverlener in Spaar en Hout) om opvolging te geven bij alarm situaties. Pro Senectute was op een gegeven moment niet meer in staat adequaat te reageren op alarmsituaties, waarna het contract (4500€ per jaar) werd ontbonden. De camera’s werken alleen nog als afschrikking.
7. Keukenapparatuur
Ingebouwde keukenapparatuur welke al aanwezig is bij het aangaan van het huurcontract valt onder de verantwoording van de verhuurder (net zoals de CV ketel) en zal daarom bij problemen op kosten van de verhuurder worden vervangen (bij klein onderhoud zijn de kosten voor de huurder). Er ontstaat enige discussie over het niveau van de geleverde keukens door de verhuurder, er blijkt wat willekeur te zijn. Sommige keukens zijn redelijk, andere voldoen niet aan de huidige eisen, vooral niet voor ouderen. Het bestuur neemt het mee naar het eerstvolgende overleg met de beheerder.
8. Gladheidbestrijding
Naar aanleiding van de problemen bij de gladheidbestrijding afgelopen winter zijn, na overleg met de beheerder (Heijmeijer vastgoedbeheer), de volgende afspraken gemaakt:
1. Er zijn twee bakken met zout/zand geplaatst, een bij het fietsenrek tussen de auto parkeerplaatsen en een onderaan de trap van gebouw B.
2. Zodra het glad is gaat er direct een opdracht van de beheerder naar het bedrijf die een contract heeft om te gaan strooien.
3. Als het urgent is kunnen de mensen die zich daar al voor hebben aangemeld, direct aan de slag met gebruikmaking van de bakken en scheppen.
4. De eindverantwoordelijkheid blijft te allen tijde bij de verhuurder.
9. Fietsenstalling
Het fietsenrek dat verplaatst is in verband met het plaatsen van de afvalcontainers staat wat ver naar achteren en is daardoor niet goed zichtbaar, fietsen worden daardoor her en der neergezet. Op het verzoek van het bestuur van de VVH om wat borden te plaatsen of het rek wat naar voren te plaatsen werd negatief gereageerd door de verhuurder. Het verzoek aan de bewoners is nu hun bezoekers te wijzen op het fietsenrek.
10. Tuinonderhoud
Door de gestegen kosten is er een offerte aangevraagd bij een ander hoveniersbedrijf en zijn er onderhandelingen gestart met het huidige onderhoudsbedrijf.
Het gras is een tijdje niet gemaaid omdat de overgang van de oude grasmaaiers naar elektrische wat problemen gaf.
11. Lampen
Het bestuur heeft diverse malen gevraagd of er iets aan het voortdurend branden van de lampen gedaan kan worden. Vanwege de hoge kosten van het aanbrengen van verklikkers en het aanpassen van de lampen is dat helaas niet mogelijk. Door het installeren van zonnepanelen zal de energierekening echter beduidend lager uitvallen.
12. Hek bij ingang tijdens Bevrijdingspop
Het hek bij de ingang is pas op het laatste moment geplaatst omdat er wat communicatie problemen bij de gemeente waren.
Het bestuur heeft vier weken geleden een activiteitencommissie in het leven geroepen.
Mevrouw van het Nederend wordt gevraagd een en ander toe te lichten.
Allereerst stelt zij de personen die lid van de commissie zijn voor, dit zijn Jonne Misset, José Snellens, Francien Lamers en uiteraard zij zelf (allen uit gebouw A).
Er is een flyer door de commissie gemaakt die tijdens de vergadering wordt rondgedeeld. Bij de afwezigen is hij in de brievenbus gedeponeerd. Hierin staat het programma voor de komende tijd en doet de commissie een oproep of er mensen uit gebouw B het leuk vinden lid van de commissie te worden.
De kascommissie heeft zowel de kleine kas van onze penningmeester als het financiële jaarverslag van de servicekosten van Heijmeijer vastgoed goedgekeurd, na enige toelichting van de kascommissie gaat de vergadering akkoord en verleent derhalve decharge voor het gevoerde financiële beleid. Zie bijlage.
Mevrouw Grothuis en mevrouw van Beek hebben zich opnieuw beschikbaar gesteld voor de kascommissie.
De vergadering gaat akkoord met de ongewijzigde hoogte (25 €) van de contributie.
Tijdens de vergadering is besloten de foto die afgekeurd is door de stichting en door ons betaald is, aan de Praktijkschool Oost ter Hout te schenken. De foto werd daarna officieel overhandigd aan de directeur van de school.
1. Mevrouw van het Nederend vroeg toestemming om de Regenboogvlag (anti-discriminatievlag) aan te schaffen. De bedoeling is deze vlag een paar keer per jaar uit te hangen, onder meer op 11 oktober (zowel nationaal als internationaal coming-out-day). Tijdens en na de vergadering is hier discussie over ontstaan. Het bestuur komt hier later in een apart bericht op terug.
2. De heer Dijkstra was het opgevallen dat er geen koolmonoxide meter in het appartement aanwezig was en vroeg zich af of dit niet verplicht is. Dat is niet verplicht (wel aan te bevelen), rookmelders daarentegen wel.
3. De heer van Hell meldde dat er een brief over parkeertarieven in ieders brievenbus gedeponeerd is en vroeg het bestuur te melden dat dat niet voor ons (particulier) terrein geldt.
4. Mevrouw Vaessen vroeg of het mogelijk is een leuning aan de binnenbocht van de afrit naar de garage te plaatsen. Het bestuur neemt dit mee naar het overleg met Heijmeijer vastgoed.
Na de mededeling dat het goed zou zijn als iedereen de Whatsapp totaal zou gaan gebruiken (en niet “misbruiken”) sluit de voorzitter de vergadering en nodigt allen uit voor een hapje (gemaakt door de Praktijkschool Oost ter Hout) en een drankje.
Nico van het Nederend,
Secretaris VVH Middelhout
Secretariaat Huurdersvereniging Middelhout, Kleine Houtweg 173, 2012PS Haarlem