Het bestuur van de huurdersvereniging Middelhout wenst u een goede en prettige tijd toe in dit mooie deel van Haarlem. Om u enigszins wegwijs te maken in uw huisvesting treft u onderstaand een aantal nuttige tips aan. Wij hopen dat u zich hierdoor nog eerder thuis voelt.
Sinds 27 april 2007 is er sprake van een officiële huurdersvereniging. Het bestuur bestaat uit drie flatbewoners, die de gezamenlijke belangen (b.v. schoonmaken, tuinonderhoud e.d.) van alle flatbewoners ”in de gaten houden”, gesprekken hebben met uitvoerenden, enz. Ze onderhouden - wederzijds gewenst - contacten met de bewoners.
Periodiek heeft het bestuur overleg met de beheerder van het complex t.w. Heijmeijer Vastgoed Management en zo nodig met het stichtingsbestuur van Middelhout. Daarnaast vergadert het bestuur regelmatig, opdat alle bestuursleden op de hoogte zijn van elkaars werkzaamheden en ervaringen.
Rond het midden van het jaar wordt een algemene ledenvergadering gehouden, waarin zo nodig nieuwe bestuursleden benoemd kunnen worden. Tevens legt het bestuur in die vergaderingen verantwoording af over de afgelopen periode en geeft een vooruitblik over de zaken die in de komende tijd gaan spelen.
De contributie die de huurders betalen, is opgenomen in de servicekosten en dient als dekking van de gemaakte bestuurskosten.
U kunt op twee manieren de voordeur van het gebouw openen. Op de gewone manier met de sleutel in de voordeur dan wel door gebruik te maken het slot dat bij de deurbellen is gesitueerd. Met name deze laatste mogelijkheid geeft veel gemak, omdat de deur dan automatisch openspringt.
Heeft u de handen vol (of gewoon voor uw gemak) dan kunt u de tussendeur naar de lift hal of de buitendeur simpel met een druk op de rode knop openen. Als u de rode knop in de toegangshal gebruikt heeft, wilt u dan controleren of de openstaande buitendeur van zelf weer sluit opdat u insluipers geen kans geeft. Doet u a.u.b. nooit de toegangsdeur open voor mensen die zich niet kunnen legitimeren of met een smoes binnen willen komen.
N.B. Verlaat uw flat niet zonder sleutels mee te nemen en ruil indien u dit wenst, de toegangsdeursleutel van uw flat met de buren.
Met de sleutel van de hoofdtoegangsdeur van uw gebouw kunt u ook op de parterre in het van gele steen uitgebouwde ronde noodtrappenhuis komen en met dezelfde sleutel weer de vluchtdeur -.via de galerij - naar uw verdieping komen. Aangenomen wordt dat u uw berging (in gebouw A achter de parkeerkelder en in gebouw B op de begane grond) heeft gevonden. De hoofdtoegangsdeursleutel geeft u toegang tot de algemene bergruimten en de balkonsleutel is dezelfde als van uw eigen berging.
Huishoudelijk afval kunt u verpakt in een zak (geen voorschrift inzake grootte en kleur) deponeren in de ondergrondse container, die links vooraan in de open lucht aan de stads- of noordzijde van het bij de flats behorende terrein staat. Teneinde de vloerbedekking in de algemene ruimten niet te bevuilen dient erop gelet te worden dat de zakken niet lekken. Bij de ondergrondse container staan ook twee groene GFT afvalbakken en vier grijze afvalbakken voor papier/karton en plastic (de dozen dienen uit elkaar gehaald te worden (minder ruimtebeslag).
De ondergrondse container wordt wekelijks geleegd en de afvalbakken om de week (elke oneven week op donderdag de GFT-bakken en op vrijdag de duobakken).
Huurt u bij de flat een overdekte parkeerplaats in de parkeerkelder, dan geldt uw nummer op de grond en op de muur in de parkeerkelder onder gebouw A (met de automatische inrijdeur) voor u als parkeerplaats. Voor deze inrijdeur wordt aan de huurders van een parkeerplaats een handzendertje uitgereikt en als bewoners van gebouw B een parkeerplaats hebben, dan ontvangen zij tevens de sleutel van de voetgangersingang. Overige auto’s van bewoners (en als er ruimte is overdag voor familie, kennissen en leveranciers) dienen in de parkeervakken aan de noordelijke terreingrens van het terrein gezet worden. Zijn al deze parkeervakken bezet dan kunnen er drie auto’s voor het gebouw B geplaatst worden. Als ook daar geen ruimte is dan moeten de auto’s langs de grasrand van de toegangsweg geparkeerd worden.
Voor gebouw A is het niet toegestaan te parkeren op de oprit (behalve voor even in- en/of uitstappen. Bij gebouw B mag er niet voor de voordeur geparkeerd te worden teneinde brandweer en/of ambulance niet te blokkeren. Voor bewoners in gebouw A die geen parkeerplaats hebben in de parkeerkelder is een afzonderlijke plek voor fietsen in de garage gereserveerd. Ten behoeve van het stallen en opladen van scootmobielen zijn aparte plaatsen in de parkeerkelder te huur.
Voor het verticale transport zijn Otis-liften aangebracht. Voor het onderhoud is een zeer uitgebreid onderhoudscontract afgesloten De onderhoudsfirma heeft stickers met telefoonnummers bij storing in en op de buitenkant van de lift aangebracht. Mocht het onverhoopt voorkomen dat de lift een keer weigert en u bent nog in de lift aanwezig dan is er geen aanleiding om in paniek te geraken. In zo’n geval drukt u op de alarmknop en via een telefoonverbinding ontstaat er automatisch contact met een medewerker van Sky lift. De telefoonverbinding gaat via een loudspeaker tussen de lampen in, boven het bedieningspaneel.
Aan beide zijden van de lift op elke lifthal aan de voorgevelzijde is een vluchtdeur (ook wel galerijdeur genaamd) voor eventuele calamiteiten zoals brand. Deze vluchtdeur kan te allen tijde vanaf de lifthal worden open geduwd. Als men buiten staat kan men met de sleutel van de hoofdtoegangsdeur weer terug in de lift hal komen.
Vanuit de flats op de galerij kan op de galerij de volgende deur in het ronde trappenhuis - met de stalen wenteltrap - ook meteen worden open geduwd worden (en omgekeerd: vanuit het trappenhuis via de galerijdeur met de hoofdtoegangsdeursleutel weer naar de lifthal). Vanaf buiten, op de begane grond, kan men het ronde trappenhuis in met dezelfde hoofdtoegangsdeursleutel en de deur opentrekken. Is men in het trappenhuis op de begane grond dan kan men - zonder sleutel - de buitendeur gewoon openduwen.
Door de brandweer is aangeraden om in de buurt van het gasfornuis een blusdeken te hebben. Een gebruiksaanwijzing staat op de verpakking van de deken. Zo’n deken is o.a. te koop bij Cebufa in de Jansstraat 51 te Haarlem. Voorts raadt de brandweer aan om bij meerdere apparaten op een stopcontact stekkerdozen met een eigen schakelaar te gebruiken. Tevens is het advies van de brandweer om bij veel machines, zoals wasmachine, wasdroger en computer met randapparatuur een rookmelder op te hangen. Is er desondanks een brandmelding blijf dan rustig en doe iets warms aan. Zorg dat alle ramen en deuren gesloten zijn. Wie goed ter been is gaat via de eerder genoemde vluchtdeuren naar het trappenhuis en via de stalen wenteltrap naar beneden. Als u van de trap gebruik maakt, loop dan aan de buitenkant omdat de binnenzijde te klein is om de voet op neer te zetten. Beneden aangekomen meldt u zich aan bij een van de bestuursleden, die bij de vuilniscontainer staat of nog gaat staan. Degenen die niet zo goed ter been zijn wordt afgeraden het trappenhuis te gebruiken. Ga in zo’n geval naar de hal (neem uw sleutel mee) en sluit de deur en blijf daar tot de brandweer arriveert en ga niet weer naar binnen met de brandblusser. De brandweer gaat, zodra zij ter plekke is, naar binnen met de brandblusser die recht tegenover de lift op elke etage is opgehangen.
NB. Het gebruik van de lift is bij brand zeer gevaarlijk en daarom niet toegestaan.
De eigen elektra- en gasmeter bevinden zich in de meterkast, naast de toegangsdeur van uw flat in de lift hal. Voor het verbruik kunt u zelf de meters opnemen en ontvangt u privé de nota’s.
Het waterverbruik wordt centraal gemeten en wordt verrekend met de servicekosten. Elke flat heeft een eigen combiketel in de berging/wasmachineruimte in uw flat. De ketel is voor warm water en voor de eigen centrale verwarming. De thermostaat bevindt zich op een van de wanden in uw woonkamer.
Eens per anderhalf jaar wordt de contractuele schoonmaakbeurt uitgevoerd. Voor tussentijdse klachten, service, schoonmaken en onderhoud is een contract afgesloten en kan rechtstreeks gebeld worden naar: Gasservice Kennemerland BV te Velserbroek telefoon 0251-245454.
Volgens de voorschriften zijn de keuken, de badkamer en het aparte toilet aangesloten op de zogenoemde mechanische ventilatie van het gebouw. In de keuken bevindt zich de schakelaar om versterkte afvoer te verkrijgen. Op deze luchtafvoer mogen geen afzuigkappen aangesloten worden.
Via de video-intercom kan men personen, die zich via het bellenbord buiten melden op het speciale schermpje in de woonkamer controleren en eventueel binnenlaten. Wilt u s.v.p. niemand “zomaar” binnenlaten, die u niet kent of niet vertrouwt.
Naast de huur wordt door de beheerder ook maandelijks een bedrag geïncasseerd voor de servicekosten. Bij uw huurcontract zou u een mapje ontvangen moeten hebben met als titel “Onderhouds ABC” .Deze brochure geeft een goed inzicht in datgene wat voor rekening van de verhuurder en wat voor rekening van de huurders komt en in de servicekosten wordt verrekend.
Op dit moment zijn de volgende werkzaamheden uitbesteed:
Tuinonderhoud bij Hoek Hoveniers;
Schoonmaak van de algemene ruimten – wordt elke dinsdag uitgevoerd’;
Wassen van de ramen aan de buitenzijde vindt om de twee maanden plaats; voor de gebouwen is een glasverzekering afgesloten, die via de servicekosten wordt verrekend;
Jaarlijks worden de servicekosten, die aan de huurders in rekening zijn gebracht door de kascommissie van de huurdersvereniging gecontroleerd. Hierover vindt rapportage plaats aan het bestuur en de leden van de huurdersvereniging. Hierna vindt restitutie dan wel bijbetaling plaats.
Voor reparaties e.d. welke voor rekening van de verhuurder komen dient de technisch beheerder t.w. Heijmeijer Vastgoed Management te benaderen. Dat kan bij voorkeur per e-mail info@heijmeijervastgoed.nl of telefonisch tussen 9.00 uur en 10.30 uur telefonisch 023 – 531 91 92.
Uitsluitend voor spoedeisende klachten kunt u buiten kantooruren contact opnemen met 06-3989 0940. Eventuele correspondentie kunt u richten aan het kantooradres van de technisch beheerder: Heijmeijer Vastgoed Management – Fonteinlaan 7 – 2012JG Haarlem.
Voor kleine, haast- en/of privéreparaties en klusjes in uw flat dient u zelf een oplossing te vinden.
Bij alle vaste ramen is aan de bovenzijde een ca 11 cm brede donkere rand. Dat is de zogenoemde suskast, die dient voor ventilatie Aan de zijkant is een hendel, waarmee deze suskast open of dicht kan worden gezet. Bij een geopende stand (knop naar beneden) kan de buitenlucht naar binnen komen, doch via een inwendig element wordt het buitengeluid tegengehouden.
In beide gebouwen is op de 4 e etage een geheel ingerichte gastenkamer met douche en toilet beschikbaar. Bij de huurdersvereniging kan de gastenkamer gereserveerd worden voor uw tijdelijke gasten tegen betaling van de schoonmaakkosten. Voor de gehele regeling klik hier.
Zowel in gebouw A als in gebouw B is een WhatsAppgroep actief. De opzet ervan is de medebewoners op de hoogte te houden van het wel en wee binnen het gebouw. Uitdrukkelijk is het niet de bedoeling om 'grappige' filmpjes e.d. uit te wisselen. Daar is Facebook het geëigende middel voor.